RUSI POMRSILI KONCE NATO-u: Bajden digao ručnu, odustao od velikog plana naoružavanja na tlu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 10:10

RUSI POMRSILI KONCE NATO-u: Bajden digao ručnu, odustao od velikog plana naoružavanja na tlu Evrope

Sve bi trebalo da se ozvaniči 14. juna

Lideri zemalja NATO-a nameravaju da posle samita u Briselu i uoči sastanka američkog i ruskog predsednika Džoa Bajdena i Vladimira Putina objave da se protive razmeštanju nuklearnih raketa kopnenog baziranja u Evropi, piše "Difens njuz" pozivajući se na izvore u Evropskoj uniji i američkom Kongresu.

Kako navode izvori, takva odredba sadržana je u nacrtu izjave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja bi trebalo da bude objavljena nakon završetka samita NATO-a u Briselu 14. juna.

- Ova mera posmatra se kao mogući način za smanjenje napetosti u odnosima sa Moskvom i priprema teren za dijalog o kontroli naoružanja uoči samita ruskog i američkog predsednika 16. juna u Ženevi - piše list.

Bajden je u sredu krenuo na svoje prvo putovanje u inostranstvo kao šef američke administracije. Američki predsednik učestvuje na samitu G7 u Velikoj Britaniji. Nakon toga, odleteće u glavni grad Belgije na sastanak NATO-a na najvišem nivou. U Briselu će posle toga biti održan samit SAD-EU. Bajdenova turneja kulminiraće njegovim susretom sa Putinom u Švajcarskoj 16. juna.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.