Dvanaestoro ubijenih u Avganistanu verovatno civili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaestoro ubijenih u Avganistanu verovatno civili

KABUL - U operaciji koju su rano jutros u istočnom delu Avganistana izvele međunarodne bezbednosne snage, sa NATO-om na čelu, stradalo je 12 osoba, a kako je izjavio jedan lokalni zvaničnik, u pitanju su verovatno civilne žrtve.

Međunarodne snage su, međutim, saopštile da u napadu nije stradao nijedan civil.

Američki mornarički poručnik Niko Melendez rekao je da su združene snage u Avganistanu ubile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "nekoliko neprijateljskih ekstremista" u provinciji Lagman, severoistočno od Kabula, uhapsile nekoliko ekstremista i da sada tragaju za talibanom odgovornim za brojne samoubilačke napade u ovoj oblasti, javio je Rojters.

"U toj operaciji nije povređen nijedan avganistanski civil", rekao je Melandez.

Međutim, portparol guvernera ove provincije Sajad Ahmad Safi izjavio je da je u napadu koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima po lokalnom vremenu ubijeno 12 osoba u četiri kuće.

"Započeli smo istragu, kako bismo utvrdili koliko među nastradalima ima civila, a koliko talibana", rekao je on.

Stradanje civila u akcijama zapadnih snaga u Avganistanu negativno se odražava na odnos prema stranim trupama, dok pojedinci u Avganistanu strahuju da će se, posle dolaska dodatnih 30.000 američkih vojnika, broj napada i civilnih žrtava povećati.

U vazdušnom napadu snaga NATO početkom septembra, za koji su komandu izdale nemačke snage u blizini Kunduza na severu zemlje, život je izgubilo više od 140 ljudi, među kojima i civili.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.