Bundestag u petak ratifikuje pristupanje Švedske i Finske NATO-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 12:26

Bundestag u petak ratifikuje pristupanje Švedske i Finske NATO-u

Nemački Bundestag će u petak ratifikovati pristupanje Švedske i Finske NATO-u. To je najavio šef frakcije Slobodarske partije Nemačke (FDP) Johan Fogel.

On je istakao da ratifikacija pokazuje snagu i jedinstvo zapada.

Nakon Bundestaga dokument treba da odobri samo još Bundesrat.

Ambasadori NATO potpisali su danas u sedištu Alijanse protokol o pristupanju Finske i Švedske, u prisustvu šefova diplomatije dve zemlje Peke Havista i An Linde.

Time je započeo i formalni proces ratifikacije, a za prijem Švedske i Finske u NATO potrebna je da odluku potvrdi svih 30 članica.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ambasadori NATO potpisali protokol o pristupanju Švedske i Finske: "Bićemo jači"

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jul.2022

BRISEL - Ambasadori NATO potpisali su danas u sjedištu Alijanse protokol o pristupanju Finske i Švedske, u prisustvu šefova diplomatije dvije zemlje Peke Havista i An Linde.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.