Zarine majiice, zbog toksičnih materijala, povučene iz Rusije

Izvor: Capital.ba, 04.Feb.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarine majiice, zbog toksičnih materijala, povučene iz Rusije

MOSKVA, Španski modni div Zara bio je prisiljen zaustaviti prodaju određenih majica u svojim ruskim poslovnicama zbog straha ruske vlade da bi mogle biti napravljene od opasnih materijala pod kojima se teško diše.  Inditex, vlasnik Zare i Pull&Beara, dobio je ozbiljno upozorenje od strane ruske agencije za bezbjednost kupaca Roskachestvo u junu 2016. da majice predstavljaju ‘prijetnju’ kupcima, prenosi Slobodna Dalmacija pozivajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << se na portal liječnik.hr. “Materijal od kojeg su majice napravljene jedva dopuštaju da bilo kakav vazduh prolazi kroz nju”, utvrdili su iz ruske neprofitne vladine organizacije Roskachestvo te nadodali kako tri majice nisu ispunile zahtjeve Customs Union što se tiče prozračnosti materijala, što ih čini nesigurnima. Prodavnice su povukli majice iz prodaje nakon sastanka s ruskim Ministarstvom industrije i trgovine, kako je pojašnjeno, ‘sve dok se situacija u potpunosti ne razjasni’. Inditex posluje u 485 trgovina u Rusiji od januara 2016. U svijetu, njihove marke su I Massimo Duti, Bershka, Stradivarius, Oysho i Zara Home. N.N.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Zara" povlači iz prodavnica u Rusiji sporne majice

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2017

Španski modni gigant "Zara" bio je prisiljen da zaustavi prodaju jednog broja majica u prodavnicima u Rusiji zbog straha vlade u Moskvi da bi mogle da budu napravljene od materijala pod kojima se "teško diše"...Inditex, vlasnika "Zare" i "Pull&Bear", dobili su ozbiljno upozorenje od ruske agencije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.