Zara povlači iz prodavnica u Rusiji sporne majice

Izvor: N1 televizija, 04.Feb.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zara" povlači iz prodavnica u Rusiji sporne majice

Španski modni gigant "Zara" bio je prisiljen da zaustavi prodaju jednog broja majica u prodavnicima u Rusiji zbog straha vlade u Moskvi da bi mogle da budu napravljene od materijala pod kojima se "teško diše".

Inditex, vlasnika "Zare" i "Pull&Bear", dobili su ozbiljno upozorenje od ruske agencije za sigurnost kupaca "Roskachestvo" u aprilu 2016. da majice predstavljaju ‘pretnju’ potrošačima, prenosi portal liječnik.hr.

"Materijal od kojeg su majice napravljene >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jedva dopuštaju da bilo kakav vazduh prolazi njome", odredio je "Roskachestvo" i dodao kako tri majice nisu ispunile zahteve Carinske unije, što se tiče debljine  materijala, što ih čini nesigurnima.

Pordavnice su povukli majice iz prodaje nakon sastanka s ruskim Ministarstvom industrije i trgovine, kako je pojašnjeno, ‘sve dok se situaciju u potpunosti ne razjasni’.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.