Zaharova: Obamu niko nije »vukao za jezik«

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Obamu niko nije »vukao za jezik«

MOSKVA - Predsjednik SAD Barak Obama sam je govorio o reviziji planova za izgradnju sistema protivraketne odbrane u Evropi nakon što se riješi situacija u vezi s iranskim nuklearnim programom i niko ga nije "vukao za jezik", izjavila je danas nova zvanična predstavnica ruskog ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

"Ruski ministar citirao je američkog predsjednika kojeg niko nije vukao za jezik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << već je to rekao sam nekoliko godina ranije - da će rješenje iranskog nuklearnog programa omogućiti reviziju planova za izgradnju protivraketne odbrane u Evropi", rekla je ona za TV kanal Rusija 24, a prenosi Tass.

"Samo citiramo i podsjećamo američko rukovodstvo na ono što je samo govorilo prije nekoliko godina", kazala je Zaharova.

Američki Stejt department 6. avgusta komentarisao je izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, ističući da je "proizvoljno tumačenje" Obamine izjave.

"On (Lavrov) je u njegovom komentaru rekao da predsjednik (Obama), otvoreno govoreći, ne govori istinu o protivraketnoj odbrani. To je u najboljem slučaju proizvoljno čitanje izjave predsjednika, a u najgorem, svjesno ignorisanje činjenica", kazao je predstavnik Stejt departmenta Mark Toner.

Prema njegovim riječima, "sporazum sa Iranom, ako bude u potpunosti realizovan, samo će riješiti pitanje nuklearnog oružja, ali neće ukinuti prijetnju koju nose iranske balističke rakete", prenijela je agencija RIA Novosti.

Ruske agencije prenijele su da je Zaharova kao prva žena na tom položaju imenovana za novog zvaničnog predstavnika ruskog MIP-a, pošto je dosadašnji predstavnik Aleksandar Lukaševič imenovan za stalnog predstavnika Rusije pri OEBS-u.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.