Zaharova: Ne mislimo da će ulog u dalju implantaciju antiruskih mitova u društvu doneti uspeh bilo kome

Izvor: Vostok.rs, 22.Avg.2020, 15:18

Zaharova: Ne mislimo da će ulog u dalju implantaciju antiruskih mitova u društvu doneti uspeh bilo kome

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Maria Zaharova nazvala je deo izveštaja američkog Senata o „mešanju“ Rusije u američke predsedničke izbore, objavljenog dan ranije, besmislenim i lišenim činjenica. Prema Zaharovoj, iste karakteristike važe i za ostale delove ovog izveštaja, kao i za „Milerov izveštaj“ i druge dokumente o temi navodnog učešća Moskve u događajima u izbornoj trci. Ona je naglasila da je Moskva više puta komentarisala ove tvrdnje, konstatujući njihovu "apsolutno neutemeljenu prirodu". "Mi sa svoje strane možemo samo da žalimo što je zbog njihovih ambicija i želje da se podstaknu rusofobična osećanja, naneta ozbiljna šteta bilateralnom dijalogu. Ne mislimo da će ulog u dalju implementaciju antiruskih mitova u društvu doneti uspeh bilo kome." Ministarstvo spoljnih poslova više puta je negiralo optužbe za pokušaje uticaja na demokratske procese u različitim zemljama, a pres sekretar predsednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da nema dokaza o "ruskom uplitanju".

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

APSOLUTNO NEOSNOVANE OPTUŽBE NE DONOSE DOBRO: Zaharova zbog lažnih optužbi zapušila usta Amerikancima

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2020

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova izjavila je da je nedavno objavljeni izveštaj američkog Senata o navodnom ruskom mešanju u američke predsedničke izbore besadržajan i da u njemu ne postoje nikakve činjenice...Kako je rekla, slična ocena može da se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.