Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2018, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Moskva se oko Kosova oslanja na rezoluciju SB i rešenje koje odgovara Srbiji

Rusija prema rešenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rešenje treba da odgovara narodu Srbije, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija posle susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Parizu da pozicija Rusije u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odnosu na Prištinu treba da bude promenjena, ona je kazala da se sve bazira na međunarodnom pravu.

"Danas je na snazi rezolucija Saveta beznednosti UN, koju niko nije ukinuo, i ona i određuje poziciju Rusije u odnosu na kosovsko rešenje. Mi se oslanjamo na to, ali pri tom shavatamo da se vode pregovori između dve strane i pri tom smo ne jednom saopštili da formiramo svoju poziciju i na osnovu i međunarodnog prava i naravno, polazeći od toga da te odluke koju mogu biti donešene, treba da odgovaraju interesu naroda Srbije", rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je "formula dovoljno univerzalna", i da, prema tome, "ne treba tražiti druge recepte da bi Rusija promenila svoju poziciju".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin,   Pariz,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Rešenje za Kosovo mora da odgovara narodu Srbije

Izvor: N1 televizija, 15.Nov.2018

Rusija prema rešenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rešenje treba da odgovara narodu Srbije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Na redovnoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija...

Nastavak na N1 televizija...

Zaharova: SAD u Siriji koriste oružje sa bijelim fosforom

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2018

MOSKVA - Američki borbeni avioni nastavili su sa udarima na mete u Siriji koristeći municiju sa bijelim fosforom, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Zaharova: Rusija ne menja stav o dogovoru Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 15.Nov.2018

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da bi eventualni "mirovni sporazum" između Beograda i Prištine morao da bude u interesu srpskog naroda. . Marija Zaharova je naglasila da će Moskva...

Nastavak na RTS...

Moskva: Ukrajinske zakonske mere ne važe za Azovsko more

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2018

"Nacrt zakona o proširenju morske teritorije koja je pod kontrolom Kijeva ne može da bude primenjen na Azovsko more, zbog toga što su to unutrašnje vode Rusije i Ukrajine", izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova...Vrhovna rada Ukrajine je 8. oktobra usvojila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.