Zaharova ZAGRMELA na Albance: Odluke po pitanju Kosova MORAJU da odgovaraju narodu Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova ZAGRMELA na Albance: Odluke po pitanju Kosova MORAJU da odgovaraju narodu Srbije

Rusija prema rešenju kosovskog pitanja polazi od međunarodnog prava i od toga da rešenje treba da odgovara narodu Srbije, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Na redovnoj konferenciji za novinare, komentarišući izjavu tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija posle susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Parizu, da pozicija Rusije u odnosu na Prištinu treba da bude promenjena, ona je kazala da se sve bazira na međunarodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravu.

- Danas je na snazi rezolucija Saveta beznednosti UN, koju niko nije ukinuo, i ona i određuje poziciju Rusije u odnosu na kosovsko rešenje. Mi se oslanjamo na to, ali shavatamo da se vode pregovori između dve strane i više puta smo saopštili da formiramo svoju poziciju i na osnovu i međunarodnog prava i naravno, polazeći od toga da te odluke koju mogu biti donešene, treba da odgovaraju interesu naroda Srbije - rekla je Zaharova.

Ona je dodala da je "formula dovoljno univerzalna", i da, prema tome, "ne treba tražiti druge recepte da bi Rusija promenila svoju poziciju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.