Vučić u Moskvi kupuje ruske MiG-ove

Izvor: VOA, 21.Dec.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Moskvi kupuje ruske MiG-ove

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u Moskvi, gde je sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom razgovarao o poklonu Rusije - šest aviona "mig 29". Srbija će platiti samo njihovu modernizaciju, umesto pune cene, istakao je Vučić u Moskvi. Rusija poklanja Srbiji šest aviona Mig 29, kao i 30 tenkova T72s i 30 borbenih izviđačkih oklopnih vozila BRDM 2, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi posle sastanka sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom. Prva faza modernizacije ruskih aviona koštaće Srbiju između 180 i 230 miliona evra, dok je njihova tržišna cena oko 600 miliona evra, objasnio je Vučić i dodao da nabavka Migova 29 operativno poboljšava funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije do mere da to neće biti ista vojska. "Stigli su iz Ostrahana, sa Volge. To je blizu ušće Volge u Kaspijsko jezero. Doleteli su, dakle, nisu ih prevozili i mi ih očekujemo za tri meseca, da ceo predeksportni posao završimo, i za tri meseca ih očekujemo", rekao je Vučić. Srpski premijer je rekao da je sa kompletnim vojnim vrhom industrije i Sergejom Šojguom imao dug sastanak i na kome je ponovio stav o vojnoj neutralnosti Srbije. Uz zahvalnost za podršku Srbije u humanitarnoj organizaciji u sirijskom Alepu, ruski ministar odbrane je istakao da je Moskva spremna i za jačanje vojne saradnje sa Srbijom u oblasti vojnog obrazovanja.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

[ANALIZA] Ruski „poklon“: vrede li MiG-ovi koje dobijamo?

Izvor: TangoSix.rs, 22.Dec.2016, 14:50

Jučerašnji sastanak ruske i srpske delegacije na čelu sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rezultirao je dogovorom o donaciji lovačkih aviona, tenkova i oklopnih vozila..Ipak ugovor nije potpisan, premijer Vučić je najavio da će se to dogoditi do petka...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.