Vučić PRVI kod Putina u Moskvi

Izvor: Mondo, 08.Maj.2018, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić PRVI kod Putina u Moskvi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi danas u dvodnevnu posetu Moskvi, tokom koje će se sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

Vučić je prvi strani lider sa kojim će se sastati ruski predsednik Vladimir Putin nakon inauguracije, ističe ruska agencija Tass u najavnom tekstu o današnjem sastanku dvojice državnika.

Putin je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << juče preuzeo dužnost i započeo novi, čertvrti mandat na mestu šefa države.

Vučić će, zajedno s Putinom, u sredu prisustvovati Vojnoj paradi.

Srpski predsednik u dvodnevnu posetu Rusiji dolazi na poziv Vladimira Putina.

"Krunisanje" Putina: Sve za Rusiju! (FOTO)

Vučić će se sa Putinom sastati danas uveče, u Kremlju, a nakon toga će dva lidera nastaviti razgovore tokom radne večere.

Predsednik Srbije u sredu će prisustvovati Vojnoj paradi povodom proslave Pobede nad fašizmom.

Inače vojnoj paradi, pored Vučića, kako najavljuju ruski mediji, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle Parade, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cvet na spomen ploče gradova heroja.

Vučić se s Putinom i najvišim zvaničnicima te zemlje uopšte bilateralno sastaje 12. put, a on sam smatra da to dovoljno govori o dinamici dobrih odnosa dveju zemalja.

Predsedniku Vučiću ovo je druga važna poseta u ovoj nedelji, nakon Turske.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vučić će marširati pored Putina u stroju Besmrtnog puka: Nosiće sliku dede kog su UBILE USTAŠE

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2018

Nijedan strani državnik nije doživeo ovakvu počast..Narodni poslanik i vojni komentator Miroslav Lazanski jutros je ekskluzivno otkrio da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić marširati u stroju Besmrtnog puka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da će tom prilikom nositi sliku svog dede kog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.