Violinista Jovan Kolundžija izabran za akademika u Moskvi

Izvor: Politika, 12.Mar.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Violinista Jovan Kolundžija izabran za akademika u Moskvi

BEOGRAD – Proslavljeni violinista Jovan Kolundžija izabran je za člana Akademije duhovnih posvećenika „Dostojevski”, svetski priznate i ugledne Akademije sa sedištem u Moskvi, koja okuplja najumnije ljude sa različitih meridijana i najistaknutije predstavnike različitih profesija, saopštio je Centar lepih umetnosti Gvarnerius.

Među članovima Akademije su najcenjeniji umetnici i naučnici današnjice: Umberto Eko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mario Vargas Ljosa, Mikis Teodorakis, Nikita Mihalkov, Stiven Hoking, Peter Handke, a iz Srbije među akademicima su Vladeta Jerotić, Emir Kusturica i Siniša Kovačević.

Akademija „Dostojevski” predstavlja skup „posvećenika duhovnosti prvorazrednog planetarnog reda”, a predsednik Akademije je ugledni filozof, naučnik i mislilac, akademik Svetislav Jarić, dok su počasni predsednici dobitnici Nobelove nagrade, Jevgenij Ivanovič Čazov i Džozef Štiglic, istaknuto je u saopštenju Gvarneriusa.

Kolundžija će u petak, 14.marta održati koncert u Španiji u crkvi Saint Genis L'Ametlla del Vallas u Barseloni. U ovoj katalonskoj crkvi Kolundžija će izvesti remek dela iz bogatog opusa Johana Sebastijana Baha, Sonatu br. 1 u g-molu i Partitu br. 2 u d-molu, za solo violinu, kompozicije po čijim je virtuoznim izvođenjima Kolundžija poznat.

Koncert u Barseloni je prvi u nizu brojnih gostovanja koja Kolundžiju ove godine očekuju u Evropi, uz učešća na prestižnim festivalima.

Tanjug

objavljeno: 12.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovan Kolundžija izabran za akademika u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Mar.2014

Proslavljeni violinista Jovan Kolundžija izabran je za člana Akademije duhovnih posvećenika "Dostojevski“, svetski priznate i ugledne Akademije sa sedištem u Moskvi, koja okuplja najumnije ljude sa različitih meridijana i najistaknutije predstavnike različitih profesija, saopštio je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Violinista Jovan Kolundžija izabran za akademika u Moskvi

Izvor: Blic, 12.Mar.2014

Proslavljeni violinista Jovan Kolundžija izabran je za člana Akademije duhovnih posvećenika "Dostojevski“, svetski priznate i ugledne Akademije sa sedištem u Moskvi, koja okuplja najumnije ljude sa različitih meridijana i najistaknutije predstavnike različitih profesija, saopštio je danas Centar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.