Turska će Rusiji dostaviti informacije o rušenju aviona

Izvor: RTS, 03.Dec.2015, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska će Rusiji dostaviti informacije o rušenju aviona

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je njegova zemlja spremna da dostavi zvaničnoj Moskvi sve informacije o rušenju ruskog vojnog aviona SU-24, kojeg su 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborili turski lovci.
Davutoglu je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je spreman za sastanak sa ruskom stranom, prenela je agencija Tas.

"Onda, ako budete hteli informacije o tom incidentu, kako se to dogodilo, daćemo vam ih opet, iako smo to već uradili ranije", rekao je turski premijer.
Davutoglu je dodao da je Turska spremna da sa Rusijom razgovara o bilo kojem pitanju, "čak i ako među nama ima razmimoilaženja u stavovima".
Premijer Turske je istakao i kako misli da ekonomski embargo, poput onog kojeg je zvanična Moskva nedavno uvela Ankari, ne može da reši političke probleme.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turska će Rusiji dostaviti informacije o rušenju aviona

Izvor: Studio B, 03.Dec.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da je njegova zemlja spremna da dostavi zvaničnoj Moskvi sve informacije o rušenju ruskog vojnog aviona SU-24, kojeg su 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborili turski lovci...Davutoglu je na zajedničkoj konferenciji za štampu u Bakuu sa...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.