Dostavićemo Rusiji informacije o rušenju aviona

Izvor: B92, 03.Dec.2015, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dostavićemo Rusiji informacije o rušenju aviona"

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je njegova zemlja spremna da dostavi zvaničnoj Moskvi sve informacije o rušenju ruskog vojnog aviona SU-24.

Davutoglu je na zajedničkoj konferenciji za štampu u Bakuu sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim rekao da je spreman za sastanak sa ruskom stranom, prenela je agencija Tass.

"Onda, ako budete hteli informacije o tom incidentu, kako se to dogodilo, daćemo vam ih opet, iako smo to već uradili ranije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je turski premijer.

Davutoglu je dodao da je Turska spremna da sa Rusijom razgovara o bilo kojem pitanju, "čak i ako među nama ima razmimoilaženja u stavovima".

Premijer Turske je istakao i kako misli da ekonomski embargo, poput onog kojeg je zvanična Moskva nedavno uvela Ankari, ne može da reši političke probleme.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Turska će Rusiji dostaviti informacije o rušenju aviona

Izvor: RTS, 03.Dec.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da je njegova zemlja spremna da dostavi zvaničnoj Moskvi sve informacije o rušenju ruskog vojnog aviona SU-24, kojeg su 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborili turski lovci. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.