SAD o sankcijama; Moskva preti odmazdom: Dosta nam je laži

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD o sankcijama; Moskva preti odmazdom: Dosta nam je laži

Moskva -- Rusija je zapretila odmazdom protiv Vašingtona u slučaju novih ekonomskih sankcija.

Američki republikanski senator Lindzi Grem je izjavio da bi Rusija i predsednik Vladimir Putin trebalo da očekuju oštre sankcije posle sajbernapada tokom predsedničkih izbora na kojima je pobedio Donald Tramp.

"Da budem iskrena, umorni smo od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << laži o 'ruskim hakerima' koje su počele da stižu iz SAD i to sa samog vrha", izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je takođe nazvala izveštaje o mogućimn novim sankcijama "provokacijom Bele kuće", prenosi Rojters.

Uticajni američki senator Lindzi Grem rekao je ranije da će sankcije, koje podržavaju dve najveće partije u SAD, "teško pogoditi Rusiju, posebno Putina kao pojedinca".

Američke obaveštajne službe su saopštile da se Rusija mešala u izbore kako bi pomogla pobedu republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Grem je rekao da "Rusija pokušava da slomi demokratije širom sveta".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD o sankcijama; Moskva prijeti odmazdom: Dosta nam je laži

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2016

MOSKVA - Rusija je zapretila odmazdom protiv Vašingtona u slučaju novih ekonomskih sankcija...Američki republikanski senator Lindzi Grem je izjavio da bi Rusija i predsjednik Vladimir Putin trebalo da očekuju oštre sankcije poslije sajbernapada tokom predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.