Ruski vojnik poginuo u gašenju požaram, šteta 15 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vojnik poginuo u gašenju požaram, šteta 15 milijardi dolara

MOSKVA -

Jedan ruski vojnik poginuo je tokom gašenja požara oko nuklearne centrale Sarov, istočno od Moskve, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

"Jedno zapaljeno drvo je palo na vojnika. Preminuo je na putu do bolnice", rekao je portparol Ministarstva Vasili Pančenkov.

Više od 800 ljudi juče je gasilo požar oko nuklearnog postrojenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U Rusiji već više dana bukte šumski požari zbog neobično visoke temperature u zemlji.

Šteta od požara 15 milijardi dolara

Stotine šumskih požara koji haraju zapadom Rusije izazvali su štetu koja se procenjuje na ukupno 15 milijardi dolara ili jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) te zemlje, objavio je danas ruski poslovni dnevnik "Komersant".

Vlada u Moskvi tek treba da objavi zvaničnu procenu, a u "Komersantu" navode da će rast cene žitarica, kao posledica suše, verovatno rezultovati rastom inflacije i usporenjem privrednog rasta, prenela je agencija AP.

Najvrelije leto otkad je, pre 130 godina, počela da se vodi evidencija je u Rusiji uništilo više od trećine useva žita i navelo vladu da zabrani izvoz pšenice do kraja godine.

Zagušujući smog koji već nedelju dana obavija Moskvu se danas donekle raščistio, ali je koncentracija štetnih materija u vazduhu i dalje visoka.

Gradonačelnik Moskve Jurij Lužkov je izjavio da je situacija u prestonici teška, ali da gradski zdravstveni organi rade na tome da pomognu građanima da se izbore sa vrućinom i smogom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.