Rusija prihvatila posmatrače u Kerču

Izvor: B92, 19.Jan.2019, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija prihvatila posmatrače u Kerču

Moskva -- Rusija je prihvatila prisustvo nemačkih i francuskih posmatrača u Kerčkom moreuzu, u vezi sa sukobom s ukrajinskom mornaricom krajem novmebra.

To je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Kancelarka Angela Merkel je pre više od mesec dana tražila od predsednika (Vladimira) Putina da dozvoli nemačkim ekspertima da dođu u područje Kerčkog moreuza i vide kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se odvija prolazak (...) Predsednik Putin je to odmah prihvatio", rekao je Lavrov na konferenciji s nemačkim kolegom Hajkom Masom. Takođe, prihvaćeno je i prisustvo francuskih "eksperata".

Lavrov je precizirao da dogovor do sada nije sproveden u delo ali da je danas od Masa dobio predloge s kojima Ukrajina treba da se saglasi. Rusija je 25 novembra zaplenila tri ukrajinska broda i uhapsila 24 člana posade nakon incidenta u Kerčkom moreuzu.

Mas je danas rekao da je prolaz kroz Kerč "slobodan i da to sve strane potvrđuju".
Pogledaj vesti o: Moskva,   Angela Merkel

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.