Rusija odbacuje iranske kritike

Izvor: S media, 26.Jul.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija odbacuje iranske kritike

Rusija je danas kao "neprihvatljive" odbacila kritike Irana zbog podrške Moskve uvodjenju novih sankcija Teheranu u UN.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Teheran treba da prestane s onim što je nazvano "neodgovornom retorikom" i preduzme korake ka okončanju spora o svom nuklearnom programu.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad u petak je optužio Rusiju da se okreće protiv Irana i pridružuje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << SAD u širenju laži o iranskom nuklearnom programu.

Rusija je, podseća AP, počela da pokazuje sve veće nezadovoljstvo Iranom, a u junu je u UN glasala za uvodjenje novih sankcija Teheranu zbog odbijanja da obustavi delove nuklearnog programa.

Rusija i Kina ranije su sprečavale uvodjenje sankcija Iranu u UN.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Kritike Irana neodgovorne i neprihvatljive

Izvor: Blic, 27.Jul.2010, 00:50

Kritike koje je Iran uputio predsedniku Rusije Dmitriju Medvedevu neprihvatljive su i predstavljaju "besplodnu neodgovornu retoriku", saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova...Predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad optužio je u subotu Medvedeva da se okrenuo protiv Teherana i pridružio...

Nastavak na Blic...

RUS: Sankcije Iranu neprihvatljive

Izvor: B92, 27.Jul.2010

Moskva -- Rusija je danas ocenila "neprihvatljivim" dodatne sankcije koje je protiv Irana zavela Evropska unija van okvira Ujedinjenih nacija... Rusija je ocenila da se tim potezom Brisela pokazuje "prezir" za zajedničko delovanje..."Smatramo neprihvatljivim upotrebu jednostranih ili kolektivnih sankcija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.