Rusija neće dozvoliti obnovu fašizma u Evropi

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2014, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija neće dozvoliti obnovu fašizma u Evropi"

Rusija neće dozvoliti obnovu fašizma u Evropi, saopštio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom tragedije u Odesi i naglasio da će Moskva tražiti da se sazna istina o tom događaju.

Puna istraga o tragediji u Odesi: Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije

 

"Evropske zemlje okreću glavu pred regrutacijom novih pristalica ove ideologije, ali ono što se dešava nisu samo marševi sa parolama, nego prava manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << fašizma", rekao je Lavrov.

 

On je dodao da će Rusija tražiti da se provede puna istraga o događajima u Odesi 2. maja, kada je u zapaljenoj zgradi Doma sindikata poginulo najmanje 46 ljudi, pristalica federalizacije Ukrajine.

 

"Ono što se desilo u Odesi je čist fašizam. Nećemo dozvoliti da istraga bude 'gurnuta pod tepih' i tragaćemo za istinom", naglasio je Lavrov, preneo je Itar-tas.

 

On je dodao da je predstojeći Dan pobede dobra prilika da se Rusi ne samo sete svoje prošlosti, nego i da ne zaborave da ova zemlja ima "dužnost da ne dozvoli širenje fašizma u Evropi i svetu".

 

Pročitajte još: Pripadnici "Desnog sektora" seju strah u Ukrajini

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Mrtvi leže na ulicama

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Ljudi iskaču iz zgrade u plamenu u Odesi

* UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Monstrum pucao na masu koja je bežala od požara u Odesi

* VIDEO: Ovako deluje "Desni sektor"

* "Desni sektor u Odesi žene silovao, muškarce ubijao, i na kraju zapalio"
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija neće dopustiti preporod fašizma u Evropi

Izvor: Akter, 07.Maj.2014

U Evropi mnogo godina zatvaraju se oči na preporod ideologije fašizma, izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, navodeći i da je tragedija u Odesi od 2. maja čist fašizam

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.