Priština može da ugrozi region

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Priština može da ugrozi region"

Moskva -- Moskovska policija je pustila na slobodu većinu privedenih demonstranata koji su uhapšeni na protestu posle predsedničkih izbora u Rusiji.

Među uhapšenima su bili i poznati bloger i opozicionar Andrej Navaljni i desničarski aktivista Edvard Limonov.

Moskovske vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odobrile su skup opozicije "Za poštene izbore" na kojem je bilo oko 15.000 ljudi, ali ne i zadržavanje na trgu posle završetka mitinga u 22 časa, niti sirenje šatora.

Privedeni opozicionari pozivali su gradjane da ostanu na trgu i da protestuju. Posle upozorenja da napuste trg, policija je izgurala nekoliko stotina preostalih demonstranata i sprovela ih do metroa, a neke u policiju. Vecćina od oko 200 privedenih kasnije je puštena, a ostali bi trebalo da budu oslobodjeni jutros.

Privedeni će biti administrativno gonjeni i sudiće im se prekršajno u roku od 24 časa, a odgovaraće za narušavanje reda na mitingu. Moskovska policija ne dozvoljava demonstrantima da ometaju saobraćaj i da formiraju protestne kampove. Opozicija je najavila naredni miting za 10. mart, a na skupu u ponedeljak demonstranti su skandirali protiv izborne pobede aktuelnog premijera i budućeg predsednika Vladimira Putina i ponovili pritužbe na

parlamentarne izbore održane u decembru prošle godine.

Takodje u ponedeljak, u prestonici Rusije i nekoliko drugih gradova održani su politički skupovi podrške Putinu i protesti opozicije, a i

komunisti su održali skup sa oko 3.000 učesnika na kojem se nije pojavio njihov lider i drugoplasirani na izborima za predsednika Genadij Zjuganov.

Putin je u nedelju veče proglasio izbornu pobedu sa oko 64 odsto dobijenih glasova na predsedničkim izborima i održao govor ispred Kremlja, a pozdravilo ga je više od 100.000 pristalica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Uhapšeni pušteni na slobodu

Izvor: B92, 06.Mar.2012

Moskva -- Svi demonstranti, zajedno sa organizatorima protesta "Za poštene izbore", posle sinoćnjeg privođenja, pušteni su na slobodu, saopštila je moskovska policija...Privedeno je oko 250 ljudi, među kojima i lider Levog fronta Sergej Udaljcov, kopredsednik pokreta Solidarnost Ilja Jašin i opozicionar,...

Nastavak na B92...

Policija u Moskvi oslobodila uhapšene

Izvor: RTV Pink, 06.Mar.2012

Policija oslobodila većinu uhapšenih demonstranata. . . Moskovska policija je pustila na slobodu većinu privedenih demonstranata i poznatog blogera i opozicionara Andreja Navaljnog i desničarskog aktivistu Edvarda Limonova koji su zadržani posle opozicionog mitinga, jer nisu hteli da napuste Puškinov...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.