Moskva: Uhapšeni pušteni na slobodu

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Uhapšeni pušteni na slobodu

Moskva -- Svi demonstranti, zajedno sa organizatorima protesta "Za poštene izbore", posle sinoćnjeg privođenja, pušteni su na slobodu, saopštila je moskovska policija.

Privedeno je oko 250 ljudi, među kojima i lider Levog fronta Sergej Udaljcov, kopredsednik pokreta Solidarnost Ilja Jašin i opozicionar, bloger Aleksej Navaljni.

Moskovski sud treba da donese presudu opozicionarima, koji se terete za ne poštovanje policijskih naredbi.

Udaljcovu će suditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ista osoba koja je ranije osudila Navaljnog i Jašina na 15 dana zatvora.

Policija je sinoć, nakon završetka protesta u kojem je učestvovalo skoro 20.000 ljudi, žestoko počela da rasteruje i hapsi one koji su i dalje ostali na Puškinovom trgu. Oni su sledili poziv Udaljcova, koji je rekao da neće napustiti trg "sve dok (Vladimir) Putin ne ode".

"Posle sastavljanja protokola, o administrativnim kaznama, svi sinoć privedeni su pušteni. Snage moskovske policije su na kršenje zakona delovale operativno, u skladu sa zakonom, i preduzele mere kako bi se sprečio negativan razvoj situacije", naveli su u policiji.

U Sankt Peterburgu je tokom nedozvoljenog protesta, u kojem je učetsvovalo oko 800 ljudi, privedeno 370 ljudi, prenosi Interfaks.

Tokom hapšenja u Moskvi, četiri osobe su povređenje, od kojih su dve hospitalizovane, navodi agencija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.