PRESTANITE SA PROVOKACIJAMA SRBA Oglasila se zvanična Moskva povodom situacije na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2022, 20:52

"PRESTANITE SA PROVOKACIJAMA SRBA" Oglasila se zvanična Moskva povodom situacije na Kosovu

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Prištinu, SAD i EU, da prestanu sa provokacijama i da poštuju prava Srba na Kosovu, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je napomenula da je odluka tzv. vlasti u Prištini da od 1. avgusta počnu da primenjuju nerazumna diskriminatorna pravila o prinudnoj zameni ličnih dokumenata i registarskih brojeva lokalnih Srba još jedan korak ka proterivanju srpskog stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Kosova.

- Kosovski lideri znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je u pitanju direktan napad na njihove slobode i namerno idu na eskalaciju kako bi pokrenuli vojni scenario. Naravno, i Beograd je na meti napada, koji Zapad želi dodatno da "neutrališe" rukama kosovskih Albanaca - rekla je Zaharova.

Ona je napomenula da Moskva poziva EU, SAD i Prištinu da zaustave provokacije.

Ovakav razvoj događaja je još jedan dokaz neuspeha posredničke misije EU, naglasila je Zaharova.

Ovo je ujedno i primer kakvo je mesto za Beograd pripremljeno u Evropskoj uniji, nudeći Beogradu de fakto da trpi nedostatak prava svojih sunarodnika, rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasila se Moskva: "Još jedan korak ka proterivanju Srba"

Izvor: B92, 31.Jul.2022

Ministartvo spoljnih poslova Rusije oglasilo se povodom situacije na KiM...Saopštenje vam prenosimo u celini...Odluka "vlasti" u Prištini da od 1. avgusta počnu da primenjuju neosnovana diskriminaciona "pravila" o prinudnoj zameni ličnih dokumenata i registracionih tablica lokalnih Srba predstavlja...

Nastavak na B92...

Rusija pozvala Prištinu da prestane sa provokacijama

Izvor: Blic, 31.Jul.2022

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije pozvalo je večeras Prištinu da prestane sa provokacijama i poručilo da odluka o početku primene "neosnovanih diskriminacionih pravila o prinudnoj zameni ličnih dokumenata i registracionih tablica lokalnih Srba predstavlja još jedna korak ka proterivanju srpskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.