Na Moskovskom mostu u Podgorici ćirilične table zamenjene latiničnim

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Moskovskom mostu u Podgorici ćirilične table zamenjene latiničnim

Prava Crna Gora saopštila je danas da je lokalna vlast sa Moskovskog mosta u Podgorici uklonila ćirilične table i postavila nove, latinične, što do sada niko nije primetio, "niti su nadležni obrazložili ovu odluku".

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić zbog toga je uputio pitanje nadležnima zašto je to urađeno "iza leđa građana, ko je doneo odluku da se na Moskovskom mostu, čija je čelična konstrukcija poklon iz Rusije, postave nove table sa latiničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << natpisima, i da li je ta odluka plod domaće 'pameti' ili pritisaka spolja", prenosi RTCG.

"Dokle ide politička patologija zvanične Crne Gore, pa i njena anti-ćirilična politika, idealno se vidi na ovom primeru: bogatstvo naše kulture, naše pismo, ćirilica, toliko smeta zvaničnom Montenegru, da pribegavaju i ovakvim metodama, preko noći, tajno i volšebno, perfidno i pokvareno, bez ikakvog obaveštenja, skidaju ćirilicu, postavljajući latinicu u centru Glavnog grada", rekao je Milačić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"NEKA BUDE BORBA NEPRESTANA!" Milogorci imaju novog DRŽAVNOG NEPRIJATELJA - ćirilične table na RUSKOM MOSTU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019

Prava Crna Gora saopštila je danas da je lokalna vlast sa Moskovskog mosta u Podgorici uklonila ćirilične table...Na ovom mestu postavljene su nove table, latinične, što do sada niko nije primetio, "niti su nadležni obrazložili ovu odluku"...Lider Prave Crne Gore Marko Milačić zbog toga je uputio...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.