Moskva: Samo da ne izaberu tipa s demencijom

Izvor: B92, 26.Maj.2023, 10:53

Moskva: Samo da ne izaberu tipa s demencijom

Govoreći o američkim predsedničkim izborima, Dmitrij Medvedev izjavio da je za Rusiju najvažnije da Amerikanci ne izaberu “tipa sa demencijom“.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je novinarima tokom posete Vijetnamu rekao da je bivši američki predsednik Donald Tramp “dobar momak, ali kukavica“.

Upitan čija kandidatura >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Moskvi uživa najviše simpatija, Medvedev je odgovorio: “Najvažnije je da ne izaberu tipa sa demencijom. A moglo bi da se desi da ga izaberu“, rekao je on i dodao da je Rusiji, istorijski gledano, uvek bilo lakše da sarađuje sa republikancima.

Takođe je dodao da je na mestu biznismena Ilona Maska razmišljao bi o pokretanju kampanje za izmenu američkog Ustava kako bi dobio mogućnost da učestvuje na izborima.

Kako je rekao novinarima, neočekivano je ispalo da je Mask “naš čovek“.

Na pitanje da li bi Mask mogao da se kandiduje na američkim izborima Medvedev je odgovorio da je za tako nešto potrebno da se unesu izmene u Ustav.

“On nije američkog porekla. Na njegovom mestu razmislio bih o pokretanju kampanje za izmenu Ustava.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskvi je važno da „demencirani čovek“ nije izabran za predsednika SAD — Medvedev

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2023

 Moskvi je jedino važno da američki birači ne biraju predsednika koji boluje od demencije tokom izbora 2024. godine, rekao je novinarima zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev tokom posete Vijetnamu.. Na pitanje koji bi kandidat bio poželjniji za Moskvu, Medvedev je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.