Moskva: SAD više ne bira, koristi Sirijce kao taoce i živi štit ispred baze

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2017, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: SAD više ne bira, koristi Sirijce kao taoce i živi štit ispred baze

Izbeglice koje borave u pustinjskom kampu na jugoistoku Sirije koriste se kao živi štit za američku vojnu bazu nedaleko od grada El Tanf, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

U kampu Rukban, nedaleko od granice sa Jordanom, boravi oko 60.000 žena i dece koji su izbegli iz Rake i Deir ez Zora, rekao je portparol.

On je optužio vojsku SAD da sprečava dolazak humanitarnih konvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sirije, UN i Jordana do stanovnika kampa, preneo je "Sputnjik".

- Izbeglice u Rukbanu su de fakto taoci i praktično su "ljudski štit" za američku bazu. Pomislite samo, osim Amerikanaca, takvu "zaštitu" u Siriji koriste samo oni koji su došli da se bore, teroristi - rekao je Konašenkov.

Ministarstvo odbrane navodi da je američka vojna baza u oblsti El Tanfa pretvorila ovaj granični pojas u "crnu rupu" u kojoj se stvaraju talasi islamističke pobune.

Pentagon tvrdi da bazu koriste američki, britanski i norveški instruktori za obučavanje pripadnika "Slobodne sirijske armije".

Konašenkov je rekao da bazu štite taktička avijacija i višecjevni raketni bacači
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.