RT: Ruske podmornice gađale terorističke ciljeve u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Ruske podmornice gađale terorističke ciljeve u Siriji

Izvor: Vostok, RT

Ruske podmornice ispalile su deset krstarećih raketa "Kalibar" iz Mediterana koje su pogodile terorističke ciljeve u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije. Udari imaju namenu da podrže sirijske trupe koje su pokrenule ofanzivu u provinciji Deir ez Zor.

Podmornice "Veliki Novgorod" i "Kolpino" ispalile su u četvrtak 10 projektila "Kalibar" prilikom patroliranja Mediteranom, saopštio je novinarima portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.



Konašenkov je naglasio da su podmornice ispalile rakete dok su bile ispod površine mora.

"Pre raketnog udara, otkriveni su ciljevi Islamske države u provinciji Deir ez Zor, uključujući komandne centre, velika skladišta municije i hangari sa oklopnim vozilima terorista", dodaje se u saopštenju.



"Da bi pogodili ove ciljeve, podmornice Crnomorske flote Velikii Novgorod i Kolpino izvršile su dva višestruka lansiranja krstarećih raketa "Kalibar" iz Mediterana", rekao je Konašenkov.

Mete su se nalazile izvan sirijskog grada Mejadin, dodao je on.

Sirijske trupe su trenutno u ofanzivi na području u blizini reke Eufrat, a u ofanzivi imaju podršku ruskih snaga.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut


Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruske podmornice lansirale rakete, podrška ofanzivi protiv ID

Izvor: RTS, 05.Okt.2017

. Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da su ruske podmornice u Crnom moru lansirale krstareće rakete u blizinu grada Majadina na istoku Sirije, kao podršku ofanzivi sirijske vojske na Deir ez Zor.

Nastavak na RTS...

Video: Ruske podmornice iz Sredozemlja gađale ISIL u Siriji

Izvor: SandzakPress.net, 06.Okt.2017, 11:50

Ruski obavještajni sistem otkrio je najbitnija uporišta grupe Islamska država Irak i Levant u provinciji Deir ez-Zor u protekloj sedmici. [YouTube / Ministarstvo odbrane Rusije] Podmornice ruske Crnomorske flote Veliki Novgorod i Kolpino ispalile su deset krstarećih projektila tipa “Kalibr”...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.