Moskva: EU da utiče na kosovske vlasti

Izvor: RTS, 22.Nov.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: EU da utiče na kosovske vlasti

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o slobodnoj trgovini, odlučilo da uvede takse od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH, prenela je agencija Tas.

"Ovde se radi zapravo o tome da Priština započinje trgovinski rat sa Prištinom u skladu sa politikom etničkog čišćenja, s obzirom na to da srpsko stanovništvo u pokrajini zavisi u velikoj meri od robe iz centralnog dela Srbije", ističe rusko Ministarstvo.
"Primetno je da Priština ne krije činjenicu da je to osveta za prethodni poraz kada je Generalna skupština Interpola odbacila zahtev da Kosovo uđe u tu organizaciju", dodaje se u saopštenju.
"EU kao posrednik u dijalogu Beograda i Prištine mora da utiče na kosovske vlasti i postigne trenutno ukidanje te ilegalne odluke koja donosi ozbiljno pogoršanje situacije na Balkanu", naglasilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Moskva opisuje provokaciju Prištine kao još jedan znak nevažeće kosovske državnosti.
"Deset zemalja su već povukle svoju odluku o priznanju kosovske nezavisnosti", navelo je Ministarstvo.
"Mi ukazujemo na uzdržan odgovor Beograda na ovaj razvoj događaja i želju da se tenzije smanje", zaključilo je rusko MInistarstvo spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA ZAHTEVA OD EU: Utičite na Prištinu

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018

Evropska unija mora da utiče na privremena prištinske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova..Foto: MONDO/Danilo Jauković..U saopštenju se podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma o slobodnoj...

Nastavak na Mondo...

PORUKA MOSKVE EVROPSKOJ UNIJI: "Morate da utičete na kosovske vlasti da odmah ukinu takse"

Izvor: Blic, 22.Nov.2018

Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Nastavak na Blic...

Moskva: Odluka Prištine u skladu sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2018

Odluka Prištine da poveća carine za srpske proizvode predstavlja objavu trgovinskog rata Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, te ukazalo da je ova odluka Prištine u skladu sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja. "Zapravo, govorimo o početku prištinskog...

Nastavak na Vostok.rs...

Oglasila se Rusija: Kosovo počinje trgovinski rat

Izvor: B92, 22.Nov.2018

Beograd -- Uvođenjem taksi od 100 procenata na robu iz Srbije i BiH KiM krši obaveze proistekle iz CEFTA i započinje trgovinski rat u skladu s politikom etničkog čišćenja..U saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova objavljenom na sajtu Ambasade Rusije u Beogradu navodi se da srpsko stanovnišvo...

Nastavak na B92...

Oglasila se i Rusija o podizanju carina na srpsku robu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2018

Na podizanje carina na srpsku roobu za 100 odsto reagovalo rusko ministarstvo spoljnih poslova. "EU mora da utiče na kosovske vlasti."..U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova se podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze proistekle iz sporazuma o slobodnoj trgovini, odlučilo da uvede...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.