Moskva: Odluka Prištine u skladu sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja

Izvor: Vostok.rs, 22.Nov.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Odluka Prištine u skladu sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja

Odluka Prištine da poveća carine za srpske proizvode predstavlja objavu trgovinskog rata Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije, te ukazalo da je ova odluka Prištine u skladu sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja. "Zapravo, govorimo o početku prištinskog trgovinskog rata u skladu sa politikom etničkog čišćenja, jer srpsko stanovništvo u regionu u velikoj meri zavisi od zaliha iz centralnog dela Srbije. Treba napomenuti da Priština ne skriva činjenicu da je to pitanje `osvete za poraz` dan pre, kada je zahtev za članstvo Kosova u ovoj organizaciji odbijen na Generalnoj skupštini Interpola.
22 noяbrя «pravitelьstvo» Kosovo v narušenie obяzatelьstv obъяvilo o vvedenii protiv tovarov iz Serbii i Bosnii i Gercegovinы pošlin v razmere 100%. Dannaя provokaciя яvlяetsя očerednыm svidetelьstvom nesostoяtelьnosti «kosovskoй gosudarstvennosti»https://t.co/xPSMhcLuCX pic.twitter.com/0vtwfoVw5d
— MID Rossii Ova provokacija Prištine je još jedan nedvosmisleni dokaz neuspeha `državnosti Kosova`. Već je deset zemalja povuklo svoje odluke o priznavanju nezavisnosti. Primećujemo umerenu i uravnoteženu reakciju Beograda na ono što se desilo, želju da se ublaže tenzije. Evropska Unija kao posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine dužna je da utiče na kosovske vlasti da se što pre ukinu ove nezakonite odluke, koje prete ozbiljnim pogoršanjem situacije na Balkanu.", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija ocenila da je Priština objavila "trgovinski rat"

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018

Odluka Prištine da poveća carine za srpske proizvode predstavlja objavu “trgovinskog rata“ Beogradu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije...Ova odluka Prištine, kako se navodi, u skladu je sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja, budući da srpsko stanovništvo zavisi od...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.