Medvedev optužio SAD da ponovo naoružavaju Gruziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev optužio SAD da "ponovo naoružavaju" Gruziju

MOSKVA - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev optužio je danas SAD da "ponovo naoružavaju" Gruziju pod izgovorom da dopremaju humanitarnu pomoć.

"Ponovno naoružavanje gruzijskog režima se nastavlja, i ponovo sa izgovorom da se radi o humanitarnoj pomoći. Poslali su čitavu flotu da isporuče humanitarnu pomoć", rekao je Medvedev na sastanku visokih ruskih zvaničnika u Kremlju.

"Pitam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se kako bi oni reagovali kada bi mi sada upotrebili našu mornaricu za dopremanje humanitarne pomoći karipskom području koje je stradalo u naletu uragana", dodao je ruski predsednik.

Do sada najveći vojni brod američke mornarice "Maunt Vitni" usidrio se juče u gruzijsku luku Poti.

Obraćajući se saradnicima, ruski predsednik je još rekao da je rat u Gruziji pokazao da je "Rusija država s kojom mora da se računa".

Rusija je, kazao je on, bila primorana na rat u Gruziji i morala je da spasava živote njenih građana.

"Rusija nikada neće dozvoliti nekome da ugrozi živote i dostojanstvo njenih građana. Rusija je država s kojom od sada mora da se računa", rekao je Medvedev.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.