Lavrov: Zapadne sile nameću svoju ideologiju ostatku sveta

Izvor: Press, 23.Feb.2015, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Zapadne sile nameću svoju ideologiju ostatku sveta

Ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov optužo je danas zapadne sile da pokušavaju da dominiraju i nametnu svoju ideologiju ostatku sveta, dok su američka i evropske delegacije optužile Moskvu da podržava proruske snage u istočnoj Ukrajini.
Lavrov je ovo izjavio na specijalnom zasedanju Saveta bezbednosti UN koje je organizovala Kina koja ovog meseca predsedava SB UN.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Lavrov je izneo pritužbe o, kako je rekao, flagrantnom kršenju ključnih principa Povelje UN, naročito "nezavisnost i suverenitet država, nemešanje u njihova unutrašnja pitanja".

On je u tom kontekstu pomenuo zapadne intervencije u Siriji, Libiji i Iraku, prenosi Rojters.

"Sve ovo je rezultat pokušaja da dominiraju svetskom politikom, da vladaju svima, svugde", kazao je Lavrov.

"Za one koji ne žele da igraju kako im se kaže postoje različite metode, uključujući promenu režima, otvorenu podršku neustavnom državnom udaru u Ukrajini pre godinu dana", dodao je ruski šef diplomatije.



On je kritikovao i uvođenje jednostranih sankcija bez odobrenja SB UN, poput onih koje su Moskvi uvele SAD i Evropa zbog Ukrajine.

Američka ambasadorka u UN Samanta Pauer rekla je da je zalaganje Moskve za poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta država licemerno.

"Rusija danas obučava, naoružava, pomaže i bori se rame uz rame sa separatistima koji su brutalno zauzeli ukrajinsku teritoriju. što predstavlja flagrantno kršenje Povelje UN i napad na suverenitet suseda", rekla je ona.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Zapadne sile pokušavaju da nametnu svoju ideologiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Feb.2015

Ruski ministar spoljnjih poslova Sergej Lavrov optužo je danas zapadne sile da pokušavaju da dominiraju i nametnu svoju ideologiju ostatku sveta, dok su američka i evropske delegacije optužile Moskvu da podržava proruske snage u istočnoj Ukrajini...Lavrov je ovo izjavio na specijalnom zasedanju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.