Fed kup: Rusija - Srbija 1:1

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed kup: Rusija - Srbija 1:1

MOSKVA -

Posle prvog dana polufinalnog meča Svetske grupe Fed kupa između Rusije i Srbije, koji se igra u Moskvi, rezultat je nerešen 1:1, pa će odluka o finalisti biti doneta posle sutrašnja dva singla i, ukoliko bude potrebno, dubla.

Jelena Janković je dovela Srbiju u vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pobedom nad Anastasijom Pavljučenkovom od 6:4, 6:3, a izjednačila je Svetlana Kuznjecova, savladavši Anu Ivanović u tri seta - 6:2, 2:6, 6:4.

Janković je imala dosta problema na startu, Ruskinja je povela sa 2:0, ali je srpska teniserka uspela da napravi tri brejka i dobije prvi set sa 6:4.

U nastavku meča Pavljučenkova je napravila veliki broj duplih servis grešaka, što je Jelena iskoristila i stigla do ubedljivog vođstav (5:1).

Naša teniserka je imala dobijen meč, servirala je za pobedu, ali je dozvolila protivnici da se na trenutak vrati u igru. Ipak, Janković je sprečila preokret, pa je Srbija zasluženo došla do vođstva.

Ivanović i Kuznjecova odigrale su veoma nekvalitetan meč, sa neverovatno velikim brojem neiznuđenih grešaka, a na kraju je zasluženo slavila Ruskinja, koja je u trećem setu bila dosta sigurnija.

Prvi set srpska teniserka je odigrala izuzetno slabo i Kuznjecova ga je lako dobila, a drugi je bio gotovo identičan, samo sa obrnutim ulogama.

U trećem setu reprezentativka Rusije je napravila jedan brejk i ispostavilo se da joj je to bilo dovoljno za pobedu. Ivanović je u tom delu igre imala jednu brejk šansu, nije je iskoristila i izgubila je važan meč.

Sutra će prvi meč igrati Ivanović i Pavljučenkova, a potom će se sastati Janković i Kuznjecova. Ukoliko rezultat bude 2:2, odluka će pasti u dublu.

Prva ekipa koja dođe do tri pobede boriće se za trofej u FED kupu protiv boljeg iz drugog polufiunala u kome se sastaju Češka i Italija.

"Na početku meča bila sam nervozna i nije mi bilo lako. Trudila sam se da se fokusiram i vratim, a kako je vreme odmicalo, osećala sam se sve bolje. Uspela sam da pobedim i donesem prvi bod Srbiji. Srećna sam zbog toga, nadam se da će Ana uraditi isto. Ukoliko povedemo 2:0 bićemo na korak od plasmana u finale FED kupa, što je naš cilj", rekla je Janković.

Ona je dodala da nije imala zamerku na ponašanje ruske publike tokom meča.

"Publika je bila korektna, igramo u gostima i logično je da budu na njihovoj strani. Uprkos tome, imala sam podršku sa tribina i od srpskog tima. Nadam se da će pomoći i Ani", zaključila je Janković.
Pogledaj vesti o: Ana Ivanović,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poraz Ane, Rusija izjednačila

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2012

Svetlana Kuznjecova pobedila je Anu Ivanović 6:2, 2:6, 6:4 i izjednačila na 1:1 rezultat u polufinalu Svetske grupe FED kupa između Rusije i Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ana se vraća

Izvor: RTS, 22.Apr.2012, 13:52

Borba za finale FED kupa se nastavlja duelom između Anastasije Pavljučenko i Ane Ivanović. Ruska teniserka uzela prvis set rezultatom 6:3. Ruskinja napravila dva brejka i uzela prvih pet gemova, Ana se kasno probudila i smanjila na 5:3, ali nije imala snage za preokret...Bitka za Moskvu se nastavlja....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.