Dodik: Za Srbiju u ovom momentu najbolji premijer Tadić

Izvor: Blic, 14.Jun.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Za Srbiju u ovom momentu najbolji premijer Tadić

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi za Srbiju u ovom momentu bilo najbolje da njenu vladu predvodi predsednik demokrata Boris Tadić, kao i da je najvažnije da se što pre formira vlada koja bi imala političku snagu.

- Najvažnije je u ovom trenutku da Srbija dođe do brzog formiranja vlade i da ta vlada odražava političku i svaku drugu snagu koja bi trebalo da Srbiju dovede >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do odgovora na pitanja koja su od ključne važnosti u ovom trenutku - rekao je Dodik Tanjugu.

On je ponovio uverenje da je Tadić najbolja ličnost za premijera.

O eventualnom učešću SNS u vladi...

Predsednik RS je dodao da je eventualno učešće SNS u vladi stvar dogovora političkih partnera u Srbiji.

- Svakako, jaka vlada podrazumeva političku koncentraciju oko nje. Svaka takva vrsta izbora, za koju se dogovore politički akteri u Srbiji, za mene je prihvatljiva - zaključio je Dodik.

- On bi, sa stanovišta iskustva koje je stekao u teškim političkim trenucima po Srbiju, i odgovora koje je dao, sa iskustvom koje nosi u odnosu sa međunarodnom zajednicom, koja je imala krajnje negativistički stav prema mnogim pitanjima važnim za Srbiju, bio najbolji odgovor na mestu premijera - pojasnio je Dodik.

Prema njegovim rečima, najbolje što bi Srbiji moglo u ovom trenutku da se desi jeste da vladu predvodi i formira Tadić i da sa svim drugim partnerima, iz vlasti i opozicije, objedini sve u odgovorima na važna nacionalna pitanja i izazove, kao što je Kosovo i pitanje ekonomskog razvoja u budućnosti.

- Ovo vreme traži okupljanja oko snažnih ličnosti, smatra predsednik RS i dodaje da je, nesumnjivo, Tadić jedan od njih - rekao je Dodik.

On je kao ključno pitanje naveo odgovore koje će Vlada Srbije u budućnosti koncipirati na važne izazove u budućnosti.

- Za nas je ključno pitanje Republike Srpske, da Srbija ojača svoj regionalni položaj, a svesni smo činjenice da jaka Srbija predstavlja dodatnu garanciju Republici Srpskoj, ne samo na političke izazove, nego i za ekonomska pitanja. Uveren sam da bi vlada koju bi predvodio Tadić dala najbolje i najkoncentrisanije odgovore na ta pitanja - rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.