Dodik Izetbegoviću: Ne pristajem da Srpska bude ucenjena

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jul.2016, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik Izetbegoviću: Ne pristajem da Srpska bude ucenjena

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se o svim otvorenim pitanjima može razgovarati i da je Republika Srpska uvek bila spremna za to, ali da je SDA počela sa ucenama.

Komentarišući najavu funkcionera SDA da su spremni na sastanak sa SNSD, ali da kao ključno pitanje nameću usvajanje mehanizma koordinacije, Dodik, koji je i predsednik SNSD, naglašava da je prvi čovek SDA Bakir Izetbegović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potvrdio da iza sastanka o kojem govori SDA stoji međunarodna zajednica.

- Niko sa mnom nije kontaktirao u vezi sa tim sastankom. Nemamo nikakvih problema da razgovaramo, to smo jasno poručili i premijer Republike Srpske i ja. Međutim, neka niko ne misli da ću pristati da Republika Srpska bude potcenjena i ucenjena -  izjavio je Dodik za "Glas Srpske".

Dodik je rekao da se o svim otvorenim pitanjima može razgovarati i da je Republika Srpska uvek bila spremna na to, ali da je SDA počela sa ucenama.

- Počeli su da se ponašaju kao da su oni jedina stranka u BiH čije zahteve treba slediti. Sa mehanizmom koordinacije su pokušali da nas prevare i sve to uz aminovanje Saveza za promene, a sada popravljamo ono što su oni zabrljali. Republika Srpska je deo te priče i mora da se pita o mehanizmu koordinacije, a ne da ga tajno usvajaju, a onda da nanovo gubimo vreme i popravljamo stvari - istakao je predsednik Srpske.

Prema njegovim rečima, SDA je ta koja smeta svim dobrim inicijativama i kriva je za lošu atmosferu, a ne SNSD, jer je SDA pokušala da ucenjuje Srpsku.

To im nećemo dozvoliti i to je naše legitimno pravo - rekao je Do­dik i dodao da su i stranke Saveza za promene priznale da su na više polja prevarene.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.