Novaković: Poslanici iz Srpske protiv rezolucije o Srebrenici

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaković: Poslanici iz Srpske protiv rezolucije o Srebrenici

SARAJEVO - Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković rekao je da sutra neće podržati prijedlog rezolucije o Srebrenici i da o tome dijeli mišljenje svih poslanika iz Republike Srpske.

Novaković je rekao da neće podržati preloženi tekst, bez obzira što se naslanja na odluku Međunarodnog suda u Hagu koji je o Srebrenici donio političku odluku i time dao prostor za ovakve pokušaje u parlamentu BiH.

"Smatram da je u Srebrenici >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << počinjen težak zločin, zaista je urađeno nešto suprotno svim normama ratovanja, međutim genocid je nešto sasvim drugo i ne stoji u ovom slučaju", rekao je Novaković.

On je podsjetio da se rezolucija ove vrste ne pojavljuje prvi put i da to uobičajeno pokušavaju neke od političkih stranaka iz FBiH da stave na dnevni red.

Predstavnički dom trebalo bi sutra da razmatra prijedlog rezolucije o Srebrenici čiji su predlagači poslanici SDP-a Mirsad Mešić i Denis Bećirović i poslanik BPS-a Zaim Backović.
Pogledaj vesti o: Mišljenje međunarodnog suda

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici iz RS protiv rezolucije o Srebrenici

Izvor: Blic, 09.Jun.2015

Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković rekao je Srni da sutra neće podržati predlog rezolucije o Srebrenici i da o tome deli mišljenje svih poslanika iz Republike Srpske...Novaković je rekao da neće podržati predloženi tekst, bez obzira što se naslanja...

Nastavak na Blic...

Krišto: Rezolucija o Srebrenici - »dolivanje ulja na vatru«

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2015, 14:12

SARAJEVO - Poslanik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto smatra da je predlaganje rezolucije o Srebrenici "dolivanje ulja na vatru" u parlamentu BiH..."To je stvar sudova, oni su rekli svoj stav o počinjenim zločinima, i ne bi trebalo na ovakav način i ovakvim...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.