Marković: Sadržaj rezolucije o Srebrenici neobjektivan

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Sadržaj rezolucije o Srebrenici neobjektivan

SARAJEVO - Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković rekla je da je sadržaj Prijedloga rezolucije o Srebrenici, koji će sutra razmatrati ovaj dom, pristrasan i neobjektivan, te da SNSD ne može to podržati sve dok je takav pristup prema žrtvama u BiH.

Prema njenim riječima, u predloženoj rezoluciji pokušavaju se osuditi počinioci za jednu grupu žrtava - bošnjačkih, dok su srpske žrtve potpuno zanemarene i ignorisane.

"Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << toga je ne možemo podržati, a oni koji je predlažu to rade tendeciozno da bi napravili vještački ambijent u kojem bi se pričalo samo o bošnjačkim žrtvama, kao da nije postojao veliki broj žrtava i na srpskoj strani", rekla je Markovićeva Srni.

Ona je podsjetila da je ovo sedma ili osma godina da se predlaže takva vrsta rezolucije, odnosno da se nastoji doći u situaciju da se o njoj glasa, što je u pretprošlom mandatu činila Stranka za BiH, a u prošlom i u ovom mandatu SDP BiH.

 Markovićeva smatra da predloženi dokument ne bi trebalo da podrže ni ostali poslanici iz Republike Srpske.

Predstavnički dom trebalo bi da sutra razmatra Prijedlog rezolucije o Srebrenici čiji su predlagači poslanici SDP-a Mirsad Mešić i Denis Bećirović i poslanik BPS-a Zaim Backović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Novaković: Poslanici iz Srpske protiv rezolucije o Srebrenici

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2015

SARAJEVO - Poslanik NDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Momčilo Novaković rekao je da sutra neće podržati prijedlog rezolucije o Srebrenici i da o tome dijeli mišljenje svih poslanika iz Republike Srpske...Novaković je rekao da neće podržati preloženi tekst, bez obzira...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.