Izvor: Luftika.rs, 23.Nov.2022, 19:10

Zvali je „đavolje dete“ zbog bolesti, u domu živela kao u logoru: Danas mogu da joj „pljunu“ pod prozor

Mihaela DePrins svetski je poznata balerina koja je nastupala u Bostonskom baletu i čak stigla so spotova popularnih Zvezda Bjonse i Madone.
Proslavila se zahvaljujući vlastitom trudu i podršci 2 osobe pune ljubavi, roditeljima koji su je usvojili i imali puno poverenje u nju.
Međutim, iako njena priča ima srećan kraj, početak je bio tržak i umalo tragičan.
Mihaela je rođena u Siera Leoneu 1995. godine. Roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su je nazvali Mabinti, a nakon što su oboje umrli, ujak ju je poslao u sirotište gde je postala samo broj.
– Imenovali su nas od 1 do 27. Jedno je bilo najdraže dijete u sirotištu, a 27 najmanje omiljeno. Ja sam bila poslednja, broj 27, jer sam imala vitiligo, retko oboljenje kože. Zbog svoje različitosti u sirotištu su me zvali “đavolje dete”.
Devojčica je utehu pronašla u najbližoj prijateljici. Takođe se zvala Mabinti i bila broj 26 u sirotištu. Obe su volele da pevaju, glumie i maštaju kakav bi njihov život bio da su usvojene.

U samo jednom trenutku devojčin život se okrenuo kao iz bajke.
Žena po imenu Elejn DePrins, iz Nju Džerzija, sanjala je o usvajanju deteta iz Afrike. Planirala je da usvoji Mihaelinu prijateljicu Mabinti, ali je tom prilikom dožlo do proceduralne greške koja je potpuno promenila Mihaelinu sudbinu.
– Nazvali su me iz agencije za usvajanje I pitali koju Mabinti usvajam jer ih imaju dve – prisetila se žena.
Kada je saznala da je drugu devojčicu odbacilo 12 porodica zbog kožne bolesti, nije se dvoumila uopšte nego odlučila da usvoji obe devojčice.
Michaelini usvojitelji postali su njeni heroji puni ljubavi.








View this post on Instagram


















A post shared by Michaela DePrince (@michaeladeprince)


Tada, dok je bila u sirotištu, Mihaela je bila duboko fascinirana slikom balerine koju je pronašla u novinama. Tada je počela da sanja tome da postane profesionalna plesačica i taj je san negovala tokom svog ranog detinjstva.
Kada je stigla u novi dom pokazala je ovu fotografiju svojoj mami I rekla da sanja da ima špic cipele, baš kao prava balerina. Elejn je bila tako dirnuta i zapanjena, da je obećala svojoj ćerki da će jednog dana plesati.
Mihaelin život u SAD krenuo je novim, pozitivnim smerom, ali je u početku ona imala jak strah od odbijanja, toliki da je čak i spavala s upaljenim svetlom.








View this post on Instagram


















A post shared by Michaela DePrince (@michaeladeprince)


Ali ljubav i briga njenih roditelja izlečili su je i uskoro je ponovno bila u miru nakon čega je krenula da  sledi svoj veliki san.
Uspesi su počeli da se nižu, ali je počela da se brine kako će publika reagovati na njenu bolest I fleke po koži.
Pre svog prvog nastupa zamolila je majku da joj kaže vidi li mrlje na svom telu s mesta na kom je sedela u publici.
Kada je odgovorila odrično, Mihaela je, seća se, rekla “Odlično, sada mogu biti profesionalna balerina.’”
Sa 17 godina postala je najmlađa balerina koja je nastupila u “Dance Theatre of Harlem” u Njujorku. Kasnije ju je angažovao Holanski nacionalni balet, a Amsterdam danas naziva svojim pravim domom.
Mlada žena želi da njena priča bude velika motivacija svima.
Ona ima svoj uzor, jednu od prvih crnih glavnih američkih balerina po imenu Loren Anderson.
Napisala je autobiografsku knjigu o svojoj životnoj priči, a Madona je izrazila želju da režira film o njoj I rekla da je bila prosto zapanjena kad je čula priču.
– Mihaelino putovanje me duboko dirnulo kao umetnicu koja razumije nesreću. Imamo jedinstvenu priliku da bacimo svetlo na Siera Leone i dopustimo Mihaeli da bude glas za svu decu bez roditelja uz koju je odrasla. Čast mi je da oživim njenu priču – rekla je.
Kristina je pre 8 godina napustila manastir zbog pevačke karijere: Sad šeta pirsing i neprepoznatljiva je

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.