Upozorenje: Moguće kolone od 100 kilometara ako ne shvate ozbiljno rok

Izvor: B92, 23.Sep.2020, 18:18

Upozorenje: Moguće kolone od 100 kilometara ako ne shvate ozbiljno rok

London -- Britanija će biti suočena sa zakrčenim granicama i redovima kamiona od po 100 kilometara po isteku tranzicionog sporazuma sa Evropskom unijom u januaru.

Do toga bi moglo da dođe ako preduzeća ozbiljno ne shvate rok i ne pripreme se za njega, saopštila je danas britanska vlada.

Britanija je formalno napustila evropski blok u januaru, ali je i dalje u statusu kvo tokom prelaznog perioda koji ističe krajem godine, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Vlada pretpostavlja da će Britanija biti u režimu kontrole trećih zemalja u državama članicama EU po isteku tranzicionog perioda.

Britanski ministar Majkl Gov, koji nadgleda Bregzit, upozorio je da će na kraju prelaznog perioda doći do promena bez obzira na to da li će se sa EU postići dogovor ili neće, ali je odgovornost za minimiziranje poremećaja prebacio na preduzeća.

"Posledice nedostatka poslovne spremnosti biće ne samo propušten ekonomski potencijal za one kompanije koje se ne pripreme, već i potencijalno mnogo veći poremećaj", rekao je Gov u parlamentu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AKO NE SHVATE OZBILJNO ROK Moguće kolone kamiona od 100 kilometara

Izvor: Blic, 24.Sep.2020, 08:20

Britanija će biti suočena sa zakrčenim granicama i redovima kamiona od po 100 kilometara po isteku tranzicionog sporazuma sa Evropskom unijom u januaru. Do toga bi moglo da dođe ako preduzeća ne shvate ozbiljno rok i ne pripreme se za njega, saopštila je britanska vlada.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.