Telegraf: Francuska za suspenziju Šengena, zatvaranje granica

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2015, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telegraf: Francuska za suspenziju Šengena, zatvaranje granica

LONDON - Francuska će u petak, 20. novembra, na vanrednoj sednici ministara unutrašnjih poslova EU, zatražiti da Evropa uvede hitnu unutrašnju kontrolu granica i privremenu suspenziju Šengenskog sporazuma, objavio je britanski Telegraf. "Francuska će ove nedelje pozvati na efektivnu suspenziju Šengenskog sporazuma na otvorenim granicama širom Evrope, kao i da druge evropske zemlje uvedu kontrolu na granicama unutar slobodne evropske zone", preneo je Telegraf, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore. Ovakav radikalan korak uslediće posle masakra u Parizu u petak uveče, kada je ubijeno 129 osoba.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pariz

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Traži se suspenzija "šengena"

Izvor: Danas, 17.Nov.2015, 00:37

Pariz, Brisel, Jerusalim - Francuska će u petak na sastanku ministara unutrašnjih poslova EU tražiti da se ponovo uspostave vanredne kontrole granica, saznaje britanski Telegraf. „Francuzi će vršiti jak pritisak na sve druge zemlje da se uspostave kontrole granica, posebno Beligiju.. S obzirom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.