Preduzetnici zovu: Obećano nam je, ali smo daleko od cilja

Izvor: B92, 04.Nov.2018, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preduzetnici zovu: Obećano nam je, ali smo daleko od cilja

London -- Britanski preduzetnici potpisuju pismo koje poziva na organizovanje glasanja o sporazumu kojim će se odrediti budući odnosi Londona i Brisela posle Bregzita.

Više od 70 britanskih preduzetnika potpisalo je pismo objavljeno u nedeljniku Sandej tajms.

Izvršni dirketor firme Voterstouns i bivši dirketor Sensberija su među potpisnicima pisma u kojem se ističe da bi "razarajuće tvrd Bregzit" ugrozio britansku ekonomiju, prenela je britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << televizijska mreža Bi Bi Si (BBC).

Britanski mediji prenose da će naredne nedelje biti pokrenuta grupa Biznis za glas naroda (Business for a People's Vote).

Izvori bliski vladi rekli su BBC-u da je premijerka Tereza Mej jasno stavila do znanja da neće biti referenduma o sporazumu koji treba da postignu EU i Velika Britanija o budućim vezama dve strane posle Bregzita.

Preduzetnici u pismu navode da je poslovnom svetu obećan nastavak trgovine sa EU i dodaje da su pored uloženih napora pregovori Londona i Brisela daleko od takvog cilja.

"Neizvesnost u poslednje dve godine već je dovela do pada investicija", dodaje se u pismu i zaključuje da se poslovni svet suočava "sa povezom preko očiju ili razarajuće teškim Bregzitom".

Velika Britanija 29. marta 2019. godine zvanično izlazi iz članstva u EU.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.