Preduzetnici zovu: Obećano nam je, ali smo daleko od cilja

Britanski preduzetnici potpisuju pismo koje poziva na organizovanje glasanja o sporazumu kojim će se odrediti budući odnosi Londona i Brisela posle Bregzita.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 04.11.2018.

10:59

Preduzetnici zovu: Obećano nam je, ali smo daleko od cilja
Foto: Thinkstock

Više od 70 britanskih preduzetnika potpisalo je pismo objavljeno u nedeljniku Sandej tajms.

Izvršni dirketor firme Voterstouns i bivši dirketor Sensberija su među potpisnicima pisma u kojem se ističe da bi "razarajuće tvrd Bregzit" ugrozio britansku ekonomiju, prenela je britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC).

Britanski mediji prenose da će naredne nedelje biti pokrenuta grupa Biznis za glas naroda (Business for a People's Vote).

Izvori bliski vladi rekli su BBC-u da je premijerka Tereza Mej jasno stavila do znanja da neće biti referenduma o sporazumu koji treba da postignu EU i Velika Britanija o budućim vezama dve strane posle Bregzita.

Preduzetnici u pismu navode da je poslovnom svetu obećan nastavak trgovine sa EU i dodaje da su pored uloženih napora pregovori Londona i Brisela daleko od takvog cilja.

"Neizvesnost u poslednje dve godine već je dovela do pada investicija", dodaje se u pismu i zaključuje da se poslovni svet suočava "sa povezom preko očiju ili razarajuće teškim Bregzitom".

Velika Britanija 29. marta 2019. godine zvanično izlazi iz članstva u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: