I hrabrost i ludost u Rimu: Florenci zaustavio prvaka Evrope golom sa pola terena! Dinamo srušio Arsenal na Maksimiru, Rajković nagrabusio u Londonu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2015, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I hrabrost i ludost u Rimu: Florenci zaustavio prvaka Evrope golom sa pola terena! Dinamo srušio Arsenal na Maksimiru, Rajković nagrabusio u Londonu (VIDEO)

Vučica osvojila veliki bod protiv aktuelnog osvajača Lige šampiona i to zahvaljujući neverovatnom pogotku Alesandra Florencija (1:1). Modri u Zagrebu savladali Tobdžije (2:1), Čelsi ubedljiv protiv Makabija 4:0

Romini navijači večeras slave neverovatnog Alesandra Florencija! Vučicin univerzalac, koji je i ovoga puta igrao desnog beka, postigao je čudesan gol u 31. minutu utakmice sa Barselonom i ispostavilo se doneo veliki bod ekipi Rudija Garsije na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Lige šampiona - 1:1 (1:1).

Roma je u najvećem delu bila u podređenom položaju, ali je u prvom poluvremenu iz nekoliko kontranapada ozbiljno pretila najboljoj ekipi na Starom kontinentu.

Kada je Luis Suarez u 21. minutunakon fenomenalnog centaršuta Rakitića savladao Ščensnog, izgledalo je da je tu kraj svim nadanjima domaćeg tima, ali se sve promenilo deset minuta kasnije.

Florenci je povukao loptu po desnoj aut liniji, krenuo je sa nekih 70 metara od gola Katalonaca, a nakon što je pretrčao 15 metara samo je pogledao gde se nalazi Ter Štegen i usledio je projektil za izjednačenje.

Barselona je i nakon toga napadala svim silama, u drugom poluvremenu uspela u potpunosti da potisne Vučicu u njen kazneni prostor, ali ne i da dođe do pobede.

Rimljanima bi ovaj bod mogao da bude od ogromne važnosti u nastavku takmičenja, jer je zaista teško očekivati da bi još neko mogao da zaustavi ekipu Luisa Enrikea. Trenutni lider grupe E je Bajer iz Leverkuzena koji je ubedljivo savladao BATE Borisov (4:1).

Iznenađenje večeri priredio je zagrebački Dinamo, koji je na Maksimiru savladao favorizovani rezultatom 2:1. Modri su poveli u 24. minutu, kada je nakon pokušaja Antolića autogol postigao Okslejd Čembrlejn. Planove Tobdžijama pokvario je Olivije Žiru, koji je u 40. minutu dobio drugi žuti karton, što je domaćin iskoristio u 58. minutu i preko Žuniora Fernadesa posle kornera povisio na 2:0.

Sve što je Arsenal uspeo da uradi u ovom meču bio je pogodak Tea Volkota u 79. minutu, koji je na najbolji način krunisao asistenciju Aleksisa Sančeza.

Doskorašnji golman Crvene zvezde nije baš imao najblistaviji debi na velikoj sceni. Čuvar mreže Makabija četiri puta je vadio loptu iz svoje mreže na Stamford Bridžu (4:0), a utakmicu je otvorio skrivenim jedanaestercom nad Vilijanom u petom minutu. Ipak, Plavce tada u vođstvo nije uspeo da dovede Eden Azar, koji je sa bele tačke tukao visoko preko prečke.

Međutim, stvari su na svoje mesto došle u 15. minutu. Vilijan je izveo prekid iskosa sa leve strane, lopta je prošla pored svih igrača, ali i pored Rajkovića, koji je kasno reagovao i nije uspeo da sačuva svoju mrežu. Azar nije bio precizan sa bele tačke, ali jeste Oskar u 49. minutu, kada je poslao mladog golmana u jednu, a poslao loptu u drugu stranu.

Čelsi je utakmicu rešio u 58. minutu, kada je Dijego Kosta na fantastičan način krunisao centaršut Fabregasa, dok je i sam Fabregas 20 minuta kasnije postavio konačan rezultat.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Florenci posle gola karijere: Ovo se ne dešava svaki dan, pre utakmice sam želeo samo da ne napravim neku štetu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2015

"Gol je važan jer je doneo Romi važan bod. To je bio fenomenalan pogodak, što se moglo videti i na mom licu posle toga", rekao je junak Rimljana..Alesandro Florencije je večeras postigao gol karijere i pogodak koji će ove sezone sasvim sigurno ući u izbor najboljeg u Ligi šampiona...Taj čudesni...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.