Nato nastavlja da bombarduje Tripoli

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nato nastavlja da bombarduje Tripoli

TRIPOLI - Pet eksplozija odjeknulo je kasno sinoć u istočnom delu Tripolija, saopštili su svedoci koji nisu mogli da preciziraju tačnu lokaciju eksplozija.

Svedoci navode da su se prvo čule tri eksplozije, a nekoliko minuta kasnije još dve.

U vazdušnom napadu NATO snaga u ponedeljak ujutru je pogođena rezidencija libijskog lidera Muamera >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Gadafija, a tom prilikom ubijeno je troje, a povređeno 45 ljudi.

Portparol libijske vlade Musa Ibrahim je rekao da Gadafi nije povređen u napadu, a da su poginuli članovi osoblja i stražari.

Istovremeno, američki zvaničnici su saopštili da je u Misrati, na zapadu Libije, ostalo još oko 2.000 stranaca koji se nadaju da će biti evakuisani.

Međunarodna koalicija počela je intervenciju u Libiji 19. marta, na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN. NATO je preuzeo komandovanje vojnom intervencijom od SAD 31. marta.

Rusija ne podržava nove rezolucije

Rusija ne bi podržala eventualnu novu rezoluciju Saveta bezbednosti UN o

Libiji ukoliko bi ona vodila daljem produbljavanju građanskog rata na

određeni način, uključujući i spoljno mešanje, izjavio je ruski ministar

inostranih poslova Sergej Lavrov. Prema njegovim rečima, Moskva bi

podržala moguću novu rezoluciju samo u slučaju ako u njoj bude upućen

poziv stranama da sednu za pregovarački sto, preneo je Itar-Tas s.

Lavrov, koji je u poseti Abhaziji, rekao je da nova rezolucija za sada ne postoji.
Pogledaj vesti o: Libija,   NATO,   Moamer Gadafi

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO šalje misiju u Bengazi

Izvor: Danas, 27.Apr.2011

Libijska luka Misurata juče je bila bezbedna, saopštili su pobunjenici dan posle žestokog napada snaga Muamera Gadafija i posle noćnog bombardovanja aviona NATO. Kako navode pobunjenici, NATO je tokom noći sproveo vazdušne napade na oko 15 kilometara od ovog grada, dva meseca pod opsadom snaga...

Nastavak na Danas...

Gadafijeve snage napale zapadni deo Misrate

Izvor: Politika, 27.Apr.2011

..Snage libijskog lidera Muamera Gadafija počele su da gađaju minobacačkom paljbom oblast na zapadu grada Misrate, saopštio je danas portparol libijskih pobunjenika...„Progadafijeve snage napale su oblast Abu Ruja na zapadu Misrate. Intenzivno su bombardovali i koristili minobacačku paljbu”,...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.