Gadafijeve snage napale zapadni deo Misrate

Izvor: Blic, 27.Apr.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafijeve snage napale zapadni deo Misrate

MISRATA - Snage libijskog lidera Muamera Gadafija počele su da gađaju minobacačkom paljbom oblast na zapadu grada Misrate, saopštio je danas portparol libijskih pobunjenika.

"Progadafijeve snage napale su oblast Abu Ruja na zapadu Misrate. Intenzivno su bombardovali i koristili minobacačku paljbu", rekao je portparol Safijedin za Rojters.

Vladine trupe do sada su uglavnom bombardovale oblasti oko luke u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Misrati koju drže pobunjenici, u istočnom delu grada.

Libijski pobunjenici saopštili su ranije danas da su, uz podršku NATO snaga iz vazduha, uspeli da potisnu trupe Muamera Gadafija i obezbede luku okupiranog grada Misrate.

Vazdušni napadi NATO, omogućili su tokom noći pobunjenicima da potisnu Gadafijeve trupe na 40 kilometara od luke u Misrati, koju i dalje, sa istoka, zapada i juga, okružuje režimska vojska.

Italija daje četiri aviona za napade na Libiju

Italija je na raspolaganje NATO-u stavila četiri aviona za vazdušne napade na vojne ciljeve u Libiji, izjavio je danas u Rimu italijanski ministar odbrane Injacio La Rusa. Italijanska vlada je ove nedelje saopštila da su vlasti u Rimu

prihvatile zahtev NATO-a da pojačaju aktivnost u Libiji.

Povezane vesti: Putin: Ko ima pravo da ubije Gadafija? Žestoki sukobi oko grada Kabao, poginulo 45 libijskih vojnika Dva francuska "miraža" prisilno sletela na Maltu Gadafijeve snage se povukle iz Misrate, NATO bombarduje Tripoli Eksplozije u Tripoliju
Pogledaj vesti o: Libija,   Moamer Gadafi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.