Moguća optužnica protiv Gadafija

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća optužnica protiv Gadafija

13.05.2011.  Izvor: Mc Portal
Međunarodni krivični sud u Hagu verovatno će do kraja maja izdati nalog za hapšenje libijskog lidera Moamera Gadafija, rekao je italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini, govoreći o tome kada bi mogla da se okonča misija Italije u Libiji.


"Jasno je da će međunarodna zajednica, nakon izdavanja naloga za hapšenje, imati zakonsku obavezu da goni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << Gadafija, kao što bilo u slučaju bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića i nekadašnjeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića", rekao je Fratini, prenosi AFP.
Tužilac Međunarodnog krivičnog suda Luis Moreno Okampo, koji je ovlašćen da zatraži izdavanje naloga za hapšenje Gadafija, rekao je prošle nedelje da Gadafijev režim ubija i goni civile, te da će zatražiti naloge za hapšenje tri osobe, koje nije imenovao.
U međuvremenu, u Libiji se nastavljaju sukobi pobunjenika i Gadafijevih snaga, u kojima je do sada, otkako su počeli pre skoro tri meseca, poginulo više hiljada ljudi, a desetine hiljada stanovnika napustilo je zemlju.
Međunarodna koalicija počela je vazdušne napade na Gadafijeve snage 19. marta, pod mandatom Ujedinjenih nacija, kako bi zaštitila civile, a NATO je preuzeo komandu nad vojnim operacijama u Libiji 31. marta.

Izvor: http://www.tanjug.rs

GadafioptuznicaMeđunarodni krivični sud u Hagunalog za hapšenje
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić,   Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.