Rasprava o odlaganju glasanja o prijemu Kosova

Izvor: Akter, 09.Nov.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o odlaganju glasanja o prijemu Kosova

Na zasedanju Generalne konferencije Uneska u Parizu u toku je rasprava o predlogu Srbije da se odluka o prijemu Kosova u Unesko odloži.

Taj predlog izneo je ambasador Srbije Darko Tanasković na početku Desete plenarne sednice na kojoj je na dnevnom redu zahtev za prijem Kosova u Unesko, prenela je RTS.

Srpski predlog podržale su Rusija, Argentina, Kuba, dok su se protiv izjasnile SAD, Nemačka i Velika Britanija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Predstavnik Britanije istakao je da se nikad nije desilo da Generalna konferncija odbije zemlju koju je predložio Izvršni odbor i da bi to bio presedan.

Predstavnik Kine rekao je da bi prijem Kosova u Unesko mogao negativno da se odrazi na dijalog Beograda i Prištine u Briselu, dok je Austrija istakla da su joj bliski i Kosovo i Srbija, ali da je protiv odlaganja sednice.

Ambasador Srbije odgovorio da je presedan i to što je predlog stavljen na dnevni red i da Kosovo nije država već teritorija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unesko o prijemu odbačen zahtev za odlaganje odluke

Izvor: RTS, 09.Nov.2015

Generalna konferencija Uneska u Parizu raspravlja i odlučuje o zahtevu Kosova za prijem u tu organizaciju. Srbija je predložila da se odluka o prijemu odloži. Predlog podržale Rusija, Argenitina, Kuba i Kina a protiv su SAD, Velika Britanija, Nemačka i Austrija. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.