Opomena pred otkaz jer se nije čekirao kad je išao na protest

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opomena pred otkaz jer se nije čekirao kad je išao na protest

Sindikalna organizacija kragujevačke fabrike Zastava oružje optužila je rukovodstvo za još jedan pokušaj da se "disciplinuje" predsednik sindikata Dragan Ilić.

Ilić je zastupnik društvenog kapitala u Skupštini Zastava oružja, a proletos je predvodio štrajkove oružara protiv privatizacije vojne industrije i umanjenja zarada, kada su zahtevani bolji uslovi rada.

On je rekao da mu je uručeno rešenje-opomena pred otkaz ugovora o radu zbog toga što se nije "čekirao" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prilikom izlaska iz kruga fabrike zbog odlaska na protest koji su oružari održavali u aprilu i maju ove godine.

U saopštenju koje je tim povodom objavio Samostalni sindikat fabrike podseća se i da je ranije po prijavi za nepoštovanje radne discipline u toku štrajka Ilić kažnjen tromesečnim umanjenjem zarade od 20 odsto. Istovremeno je protiv njega podneto i više krivičnih prijava zbog navodnog napada na predsednika Nadzornog odbora, pukovnika Ivicu Marjanovića, a podneta je i krivična prijava zbog navodnog napada na rukovodioca fabričkog obezbeđenja i ugrožavanja bezbednosti fabrike.

Sindikat je naveo da je Ilić ranije "privođen i hapšen, kontrolisan od strane poreske i finansijske policije i one za privredni kriminal, prisluškuje mu se telefon i prati kretanje i imovno stanje". Po oceni fabričkog sindikata, "ovo je do sada nezabeležena kampanja progona radničkog predstavnika" kako bi se suzbilo moguće nezadovoljstvo radnika Zastava oružje zbog stanja u fabrici koje je "posledica poslovne politike".

U saopštenju sindikat poziva kreatore politike progona sindikalnog lidera da prekinu sa hajkom i omoguće nesmetan rad sindikata u skladu sa konvencijama za Međunarodne organizacije rada.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.