Izvor: RTS, 16.Apr.2021, 13:03

Humani pekar iz Jagodine sav novac od prodaje kolača skuplja za malog Gavrila

Za lečenje sedmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca do sada je prikupljeno milion od potrebnih 2,5 miliona evra. U akciju pomoći uključili su se mnogi pojedici i firme iz cele Srbije. Jedan pekar iz Jagodine svakog dana novac od prodaje određenih proizvoda odvaja za malog Gavrila.
Krofne, salčići, ekleri, mini sendviči, sve po 50 dinara i sve za malog Gavrila koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

I dok jedni svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kupujući doručak uzmu i poneki slatkiš i novac ubace u kutiju, drugi kažu izbegavaju slatkiše, ali ne i da pomognu.
Komšiju pekara dobro znaju pa su sigurni da će novac za Gavrila stići tamo gde treba.
"Mislim da ćemo uspeti, i obavezno svakog jutra kupujem od kad sam saznala da se za njega prikuplja. Lepo je da se pomaže", rekla je jedna sugrađanka.
Da se u pekari na jagodinskoj zelenoj pijaci prikuplja pomoć za malog Gavrila brzo se pročulo među zakupcima tezgi, koji su i najčešće mušterije.
"Najčešće kupuju krofne, sendviče, a uglavnom nije ni bitno, bitno da kupe nešto i pomognu Gavrilu", kaže radnica Smiljana Milosavljević.
Vlasnik pekare Zoran Petković kaže da će dati onoliko koliko je u njihovoj moći.
"Sad, koliko ćemo da uspemo, jednom smo već skupili, uplatili smo 35.000, sad ćemo da vidimo posle ove akcije koliko ćemo da skupimo, tako da ćemo i ta sredstva kompletno da uplatimo za pomoć Gavrilu", dodaje Zoran.
Za lečenje malenog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije, potrebno je još milion i po evra.
Da ogromna suma ipak nije nedostižna pokazuju humani ljudi iz cele Srbije, jer u borbi s vremenom, svaki dinar je važan.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Jagodina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SOLIDARNOST I PODRŠKA IZ ESTONIJE ZA MALOG GAVRILA: Dres Đovane Elbera kupila srpska kolonija iz Talina

Izvor: Kurir, 16.Apr.2021

Kada je najteže ujedinjujemo se najbolje, to je srpski narod pokazao mnogo puta, a tako je i sada kada smo svi okupljeni oko misije pomoći šestomesečnoj bebi Gavrilu Đurđeviću da sakupi dva i po miliona evra i započne lečenje od podmukle bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.