Nagrade za najbolje dočarana iskustva građana sa gradskom ili opštinskom upravom

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2022, 12:02

Nagrade za najbolje dočarana iskustva građana sa gradskom ili opštinskom upravom

Građani koji žele da na kreativan način dočaraju neko svoje dobro ili loše iskustvo sa opštinskom ili gradskom upravom širom Srbije mogu se prijaviti na konkurs Centra za evropske politike (CEP), a oni koji budu najkreativniji dobiće akcione kamere i pametni sat ili narukvicu. Rok za slanje priloga je 1. mart.

Nagrađena će biti četiri najbolje dočarana iskustva - dva pozitivna i dva negativna, a autori će dobiti GoPro akcionu kameru i Samsung Galaxy Smart >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sat ili Fit smart narukvicu.

Svi zainteresovani iskustva mogu opisivati tekstualno, video ili vizualnim sadržajem.

Informišite nas i na kreativan način podelite sa nama svoje iskustvo sa uslugama opštinske ili gradske uprave – utiske, mišljenja, stavove, zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, predloge za unapređenje. Inspirišite druge građane i građanke da urade isto i tako pokrenite promene u svojoj zajednici - poručuju iz CEP-a.

Stručni žiri će najpre odabrati po osam najboljih priloga iz obe kategorije i ti prilozi biće podeljeni na društvenim mrežama, a zatim će broj lajkova odlučiti ko će biti nagrađen, navedeno je u saopštenju.

Konkurs je deo projekta “Praćenjem javne uprave ka boljem upravljanju na lokalu - Pratim JA” koji sprovodi CEP zajedno sa Centrom za ravnomerni regionalni razvoj, Nacionalnom koalicijom za decentralizaciju i Ekološkim centrom Stanište.

Nagrade finansira Centar za evropske politike. Nagrade se ne finansiraju iz sredstava Evropske unije, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, ili iz sredstava ovog projekta - ističu u saopštenju.

Više informacija dostupno je na sajtu inicijative „Pratim JA“, putem koga se građani i mogu prijaviti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.