Dobitnik Oskara Čovek ptica u Vilinom gradu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik Oskara "Čovek ptica" u "Vilinom gradu"

U četvrtak 5. marta od 20:30 sati u bioskopu "Vilin grad", biće prikazano ostvarenje "Čovek ptica" koje je ove godine dobilo Oskara za najbolji film, režiju, scenario i fotografiju. Nakon premijere, film će se naći na redovnom repertoaru.

Čovek ptica” ili “Neočekivana moć neznanja” je, kako stoji u sinopsisu, crna komedija o glumcu koji se proslavio u ulozi superheroja Čoveka-ptice, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i njegovoj borbi da, nakon godina neuspeha, povrati poštovanje javnosti kroz predstavu na Brodveju koju priprema.

U danima pre premijere, glavni lik će se suočiti sa svojim egom i pokušati da povrati svoju porodicu, karijeru, i pronađe samog sebe - navodi se u opisu filma.

Ovo ostvarenje je delo meksičkog režisera i scenariste Alehandra Gonzalesa Injaritua, a glavne uloge tumače Majkl Kiton, Edvard Norton i Ema Stoun.

Pored četiri Oskara koje je “Čovek ptica” osvojio krajem februara, nedavno je dobio i dva Zlatna globusa za najbolju mušku ulogu u igranom filmu i najbolji scenario.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

"Fokus" sa Vilom Smitom u "Kupini"

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2015, 11:35

U četvrtak 5. marta od 22:30 sati u bioskopu "Kupina" niška publika će moći da pogleda komediju "Fokus" sa Vilom Smitom u glavnoj ulozi, koja će se nakon premijere naći na redovnom repertoaru...“Fokus” je, kako kažu u bioskopu, napeta i inteligentna komedija o iskusnom prevarantu Nikiju koji...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.