Čovek ptica od sutra u bioskopima

Izvor: Studio B, 04.Mar.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Čovek ptica" od sutra u bioskopima

Film "Čovek ptica" u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, a koji je ove godine osvojio četiri Oskara, prikazivaće se u bioskopima u Srbiji od 5. marta.

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua na ovogodišnjoj dodeli Oskara nagrađen je u kategorijama - režija, originalni scenario, fotografija (kamera) i najbolji film >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << godine, podseća se u saopštenju MegaComFilma.

Majkl Kiton u filmu "Čovek ptica" tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju "O čemu pričamo kada pričamo o ljubavi", zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera.

Proganja ga lik filmskog superheroja "Birdman-a" koji ga je proslavio na početku karijere i u danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.

Nije slučajno što glavu ulogu tumači upravoj Majkl Kiton čiju karijeru je takođe obeležila uloga superjunaka - Betmena, a koji poslednjih godina nije imao zapaženijih uloga.

Pored Kitona, Injaritu je okupio izuzetnu glumačku ekipu - Edvarda Nortona, Zaka Galifijanakisa, Emu Stoun i Naomi Vots.

"Čovek ptica" predstavlja neobičan preokret u Injarituovoj karijeri, ne samo što je rediteljeva prva komedija, već je i tehnički zahtevan budući da je sastavljen iz veoma dugih kadrova neprimetno montiranih kako bi delovalo da je ceo film jedan neprekinut kadar.

Podvig bi, naravno, bio nemoguć bez direktora fotografije - Emanuela Lubeckog, zaslužnog za filmove poput "Uspavana dolina" Tima Bartona, "Drvo života" Terensa Malika i "Gravitacija" Alfonsa Kuarona, za koji je dobio Oskara.

Meksički reditelj slavu i ugled je stekao zahvaljujući potresnim dramama, filmovima takozvane trilogije smrti - "Pasji život", "21 gram'', ''Vavilon'', kao i filmom ''Prelepo'', dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dobitnik Oskara "Čovek ptica" u "Vilinom gradu"

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2015

U četvrtak 5. marta od 20:30 sati u bioskopu "Vilin grad", biće prikazano ostvarenje "Čovek ptica" koje je ove godine dobilo Oskara za najbolji film, režiju, scenario i fotografiju. Nakon premijere, film će se naći na redovnom repertoaru...“Čovek ptica” ili “Neočekivana moć neznanja”...

Nastavak na JužneVesti.com...

Čovek ptica – u bioskopima od 5. marta

Izvor: DANuBeogradu.rs, 04.Mar.2015

Dobitnik četiri Oskara, novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua „Čovek ptica“ prikazivaće se u bioskopima od 5. marta. Film je nagrađen u kategorijama – režija, originalni scenario, fotografija (kamera) i najbolji film godine, a prikazan je i na ovogodišnjem .. Više.. The...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

ČOVEK PTICA sleće u domaće bioskope od 5. marta FOTO+VIDEO

Izvor: Svet plus, 04.Mar.2015

Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua ČOVEK PTICA, u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, na ovogodišnjoj dodeli Oskara osvojio je četiri Oskara, a bioskopska publika širom zemlje biće u prilici da ga vidi od 5. marta.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.